Boerenkool variatie, boerenkool anders

Boerenkool variatie. We zijn gewend om boerenkool als stamppot te eten maar je kunt er natuurlijk ook mee variëren en creatief mee zijn. En dat noemen we Boerenkool variatie. Het basis materiaal is, u raadt het al, boerenkool.

boerenkool variatie

De meest voor de hand liggende boerenkool variatie is iets toevoegen aan de klassieke stamppot. Ik mag graag, ook aan andijviestamppot trouwens, gebakken uien en champignons toevoegen. Samen met de al aanwezige spekkies is dat altijd een succes. Ook stukjes zoete paprika of venkel doen het goed als je daarvan houd.

Boerenkool variatie

Verder kun je net doen of je gewone kool hebt zoals groene of witte kool. We maken kool vaak als bladgroente of met specerijen in de oriëntaalse keuken. Vooral vanuit dat laatste oogpunt kun je lekker gaan variëren. Ik ga op deze pagina dan ook geen kant en klare recepten geven, ik geef tips over de manier je creatief met boerenkool kunt omgaan.

Creatief met boerenkool

Variatie 1

Doe de aardappelen niet door de kool maar serveer de kool met spekkies, worst en gebakken ui met losse aardappelen, gekookte aardappelen of rijst.

Variatie 2

Bak uien en voeg kruiden toe uit de oriëntaalse keuken. Kerrie is altijd lekker maar ook kurkuma, gemberpoeder, 5 kruiden mengsel, kebabkruiden en shoarma kruiden doen het prima. Vervolgens de boerenkool meebakken tot het gaar is en met rijst, mie of noedels eten.

Eventuele Toevoegingen

Verse paprika, taugé, paddenstoelen, appel, vlees, sjalotten, prei, venkel

Variatie 3

Een klassieker, boerenkool met uien en gehakt. Rul bakken met kruiden die je lekker vind en serveren met rijst.

Variatie 4

Nog zo’n klassieker, vooral voor mensen die op dieet zijn: de boerenkool quiche. Veel recepten over te vinden op sites voor koolhydraatarme recepten.

Variatie 5

Bak de boerenkool met uien, marrokaanse of turkse kruiden, paprika, rozijnen en chili. Serveren met couscous.

Variatie 6

Wendy online heeft 5 hele bijzondere recepten online staan:

  • Boerenkoolspread
  • Boerenkool pizza
  • Boerenkool smoothie
  • Boerenkool met kabeljauw
  • Boerenkoolsalade met quinoa
Zoeken naar recepten over boerenkool variatie

Wil je meer recepten en ideeën voor boerenkool variaties zoek dan op termen als boerenkoolvariatie, creatief met boerenkool, oosterse boerenkool, boerenkool apart of boerenkool anders. Genoeg te vinden op internet.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *