Boerderijwinkels in de flevopolder

Ik heb ontdekt dat er heel wat boerderijwinkels in de Flevopolder zijn. En dat is goed nieuws want ik koop graag direct van de producent en al helemaal als het biologisch verbouwd of gefokt is. En dat is geen probleem in de Flevopolder.

Ik heb ontdekt dat er heel wat boerderijwinkels in de Flevopolder zijn. En dat is goed nieuws want ik koop graag direct van de producent en al helemaal als het biologisch verbouwd of gefokt is. En dat is geen probleem in de Flevopolder.

Er zijn meerdere boerderijwinkels in de Flevopolder die niet alleen groente verkopen maar ook vlees en kip. Zo lopen er bij Hoeve Vredeveld Hereford koeien rond die prachtig mals rundvlees opleveren. En bij de Polderhoen koop je voor 6.25 per kilo een biologische kip die zonder anti biotica is opgegroeid.

En dan ga je dus naar het internet en dan bestel je een Polderhoen. En als het dan zaterdag is dan rij ik even in 9 minuten naar de Zeeasterweg en haal ik mijn Polderhoen op. Voor een eurootjes extra snijden ze hem nog in stukken ook. 2 borststukken, 2 poten en 2 vleugels. De rest moet je zelf doen. Dat word dus Chicken Kiev, gegrilde kippenpoot en echte kippensoep.

boerderijwinkels in flevoland
Genoeg boerderijwinkels in flevoland

Maar er is nog veel meer te doen tussen de hoge dijken van de Flevopolder. Een korte lijst van de door mij geselecteerde boerderijwinkels in flevoland:

Hoeve Vredeveld
Hereford Rundvlees
Boerderij winkel en zorgboerderij
Ma t/m za van 9:00 tot 17:00 uur
Zeeasterweg 15
8219 PM Lelystad

Bio Erf 17
Biologische boerderijwinkel
maandag, dinsdag en woensdag gesloten
Donderdag: 13.00 tot 17.00
Vrijdag: 10.00 tot 17.00
Zaterdag: 09.30 tot 13.00

De Hofwinkel
Boerderij winkel
Wisentweg 18
8251PC Dronten
Donderdag van 13.00 tot 18.00
vrijdag- en zaterdagochtend van 08.00 tot 13.00 u

Polderhoen bestellen
Scharrelkippen, biologisch met SKAL nummer
Voldoen aan de strengste regels
Mercuriusweg 6 8211 AV Lelystad

Zaterdag dus de kip en dan ga ik meteen langs Hoeve Vredeveld om groente te halen voor de rest van de week. Want ik moet ook weer niet elke keer die polder inrijden van dan krijg ik een CO2 voetafdruk zo groot als een Vliegtuig.

Biologisch koken betekent ook creatiever zijn. Je krijgt opeens Bataten, pompoen en koolrabi. En dus moet je gaan uitzoeken hoe het smaakt, wat je er mee kan doen en hoe lang je het moet koken. Zo eet ik aankomend weekend Pastinakensoep met tomaat, ui en paprika.

Ik ga hier de komende tijd meer op in zodat u er zelf ook mee aan de gang kan.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *