Bergetappes – Tour de France 2018

Er zijn 6 bergetappes tour de France 2018. Dat zijn dan etappes die ook daadwerkelijk als bergetappe zijn gekwalificeerd. Er zijn ook nog in totaal 5 zogenaamde heuveletappes. De bergetappes Tour de France 2018 bestaan uit 3 etappes in de Franse alpen en 3 etappes in de Pyreneeën.

Het zijn trouwens wel vrijwel allemaal klassiekers met cols als Alpe d’Huez, col de la Colombiere, Col de la Madeleine, col de la Peyresourde, col de Portet, col de Portet d’aspet,  col de Mente, de Tourmalet en de Aubisque.

Bergetappes tour de France 2018

Op weg naar Alpe d’Huez
3 Etappes in de Franse Alpen
  • Dinsdag 17 juli: 10e etappe / Annecy → Le Grand-Bornand
  • Woensdag 18 juli: 11e etappe / Albertville → La Rosiere
  • Donderdag 19 juli: 12e etappe / Bourg St. Maurice → Alpe d’Huez
3 Etappes in de Pyreneeën
  • Dinsdag 24 juli: Carcassonne → Bagnères-de-Luchon
  • Woensdag 25 juli:  Bagnères-de-Luchon → Col de Portet
  • Vrijdag 27 juli: Lourdes → Laruns

Deze tour de France is alles behalve een echte klimtour. 2×3 dagen in de bergen is vrij mager uitgaande van het feit dat er maar liefst 21 etappes zijn te verrijden. Er zijn 2 tijdritten, 1 ploegentijdrit en 1 tijdrit in de heuvels. Niet echt een tour voor Tom Dumoulin dus. Maar wie weet hoe het gaat lopen.

De bergetappes in de Alpen zijn waarschijnlijk bijzonder mooi. Met een paar legendarische cols en de Lacets de Monvernier kun je genieten van de mooiste col’s in de Franse Alpen.  op de pagina 3 etappes in de Franse alpen vind je links naar alle cols en hun profielen. Er zitten ook een paar echte killers bij zoals de Col de Madeleine, de col du Pre (kort maar heftig) de col de la Colombière en niet te vergeten de col de la Croix de Fer.

Ik ga in juni 2018, de maand voor de tour de France, naar Bourg d’Oisans om vanuit die plaats alle Alpenetappes tour de France 2018 te verkennen en alle col’s te rijden. Tegen die tijd kunt u hier dus een schat aan informatie vinden over de betreffende col’s en etappes.

Alpen-etappes in de tour de France 2018
Pyreneeën etappes in de tour de France 2018

Bron

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *