Barcelonette, Alpes Haute Provence

In ben een paar dagen in Barcelonette geweest, een klein plaatsje in de Haute Provence, vlakbij Pra Loupe, het welbekende Franse Wintersportgebied. Barcelonette is een centrum voor wintersport enerzijds en een wandel- en fietsknooppunt anderzijds.

Je kunt hier bovendien kanoën, bergbeklimmen, paardrijden en nog veel meer. Barcelonette ligt aan de rand van de Franse Alpen, hemelsbreed 50 km van de Italiaanse Grens.

Barcelonette, Alpes Haute Provence

Ik heb 2 dagen gekameerd in Barcelonette op weg naar huis vanuit de Dordogne. Ik was er speciaal om een alpencol te beklimmen met mijn Santos toerfiets en dat is glorieus gelukt.

Lees hier meer info over de fietstocht Col de la Cayolle

Wil je colletjes beklimmen met je fiets dan ben je in Barcelonette aan het goede adres. Bovendien zit je dan in een prachtige bergachtig gebied met aardig wat campings, veel horeca en restaurantjes en een ongekend aantal outdoor-mogelijkheden.

Ik ga hier zeker nog terugkomen. Vooral om te wandelen en als het me nog een lukt om een kilootje of 20 af te vallen ook nog met de fiets. Maar je wel een echte klimmer zijn om hier je colletjes te kunnen fietsen.

barcelonette 900px
De omgeving van de Barcelonette

Er zijn een paar mooie campings rond Barcelonette maar wil je dichtbij zitten dan kun je naar de volgende campings:

Camping du Plan

  • Hier heb ik zelf gezeten. Leuke camping maar wel dicht bij de weg waar in de zomer veel vrachtverkeer over heen rijd richting de wintersportgebieden waar in de zomer natuurlijk hard gewerkt word. Ik was om half 7 wakker daar.

Camping le Tampico

  • Grote camping en daardoor wat rustiger dan de Plan

La Chaup (2 sterren)

  • Eenvoudige kleine camping, zoek op internet voor info

Le Rioclar

  • Grote camping in de vallei. Hoewel hij vlak aan de weg zit hoor je weinig omdat hij onder de weg zit. Rustig dus. Grote familiecamping

Domain d’Ubaye

  • Net als Rioclar, grote camping, 4 sterren

Camping Fontarache

  • Weer een grote familiecamping. Net als de voorgaande 2 onder het nivo van de weg langs de rivier.

Je kan bij de 3 laatste campings zo in je kano stappen en naar het Lac de Serre Poncon varen. Dat is hier niet al te ver vandaan.

Over Barcelonnette

Barcelonnette ligt in het uiterste noordoosten van de Alpes de Haute Provence in het Ubaye-dal. De Ubaye ontspringt aan de Col du Longet (2646m), onder de Tête des Toillies (3176m) en stroomt door een woest dal richting Barcelonnette. De Ubaye mondt uit in het Lac de Serre Ponçon. Barcelonnette ligt in het Nationaal Park du Mercantour in het zuiden en Regionaal Park du Queyras in het noorden. Daar liggen ook Embrun en Guillestre.

Barcelonette 3
Fietsknooppunt Barcelonette bij het begin van de Vallee d’Ubaye
Klimaat van Barcelonnette

Barcelonnette is doorgaans zonnig: in december schijnt de zon gemiddeld 4 uur per dag, in juni schijnt de zon 9 uur per dag. In juli, augustus en september schijnt de zon 8 uur per dag, waarbij augustus de warmste maand van het jaar is.

De gemiddelde maximumtemperatuur ligt dan rond de 25°C en de gemiddelde minimumtemperatuur rond de 10°C. December en januari zijn de koudste maanden, ruim onder 0 en maxima rond de 5 graden. Februari is de droogste maand, oktober is de natste maand

Barcelonnette outdoor

De rivier de Ubaye stroomt nagenoeg vrij en er zijn geen tussenliggende meertjes: het is de perfecte raft rivier. Vanwege de aanwezigheid van rotswanden in de omgeving van Barcelonnette kun je hier uitstekend kletteren en klauteren en abseilen.

Verder kun je hier fietsen, wandelen, mountainbiken, canyoning en parapenten. Er is een totaal van 300 km aan mountainbike paden aangelegd. Er is ook een parcours die door het hele Ubaye-dal loopt. Deze route is 106km lang.

fietsroute col de la cayolle

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *