Autoroute Zuid West Engeland en Cornwall

De autoroute zuid west Engeland en Cornwall kun je op vele manieren rijden. Aanvankelijk reden wij de NKC camperroute maar al na een dag zijn we van die route afgeweken. Wij gingen de Autoroute Zuid West Engeland en Cornwall rijden voor de natuur, de landhuizen, kastelen, de kliffen en de nodige historische/archeologische plaatsen uit de Romeinse en de IJzertijd.

Bovendien wilde ik als Caravanner niet op al te veel plekken staan omdat ik toch wat meer tijd nodig heb om te verkassen dan een camper.

De gekozen campings waren niet altijd onze eerste keuze. In Juni 2019 stond het pond historisch laag en veel Britten bleven in eigen land met hun respectievelijke kampeermiddelen.

En dus waren er nog wal campings vol. Campings waar we uiteindelijk terecht kwamen waren allemaal van prima kwaliteit hoewel we hier en daar wel erg korte intervals van de douches hadden. Maar dat blijft een bron van ergernis, ook in Frankrijk. Wij hebben de volgende route gereden:

Autoroute Zuid West Engeland en Cornwall

Dat zijn heb ik tijdens de Autoroute Zuid West Engeland en Cornwall dus 9 verschillende campings in 23 dagen. Bovendien hebben we in Charmouth nog 2 keer moeten verkassen op de camping zelf. Daar hebben we dus 3 dagen gestaan, elke dag op een andere plek. In totaal hebben we dus op 11 plekken gestaan. Bij Dover hebben we nooit overnacht. Op de terugweg hebben we daar wel Dover Castle bezocht en dus een dagje Dover gedaan.

Autoroute Zuid West Engeland en Cornwall

Onderweg hebben we diverse keren landhuizen of tuinen bezocht maar dat vind ik persoonlijk geen succes. Het is met de caravan lastig rijden buiten de wat grotere wegen (lees 2 baans) en ik ga dat niet meer doen in het vervolg. Ik kies er voor om langers ergens op één plek te staan en dan met de auto rond te rijden. Als ik in September terug en dan ga ik in drie weken op maximaal 4 campings staan. Het is voor mijn geen probleem 100 km te rijden voor een mooi kasteel of andere bezienswaardigheid.

Cornwall hebben we bekeken vanaf één camping, Tehidy Holiday parc. We hebben daar 6 dagen gestaan en hebben een gebied bestreken vanaf Land’s End tot en met het Eden Project. Die twee liggen zo’n 95 km van elkaar af maar dus nog geen 50km vanaf de camping. Er zijn nog veel meer campings in dit gebied waarvan sommige met prachtig uitzicht over de zee. Doe dus even goed onderzoek waar je gaat staan. Wij stonden op een lekker plekkie dat in Tehidy en hebben het zo gelaten. Maar ga ik nog weer een keer naar Cornwall dan kier is wsl een andere camping uit op een mooiere locatie.

De campings op de Autoroute Zuid West Engeland en Cornwall

  • Crowborough camping and caravanning clubsite (1 nacht).
  • Graffham Camping & Caravanning Club (1 nacht).
  • Bath Marina and Caravan Parc (3 nachten).
  • Lynton: The Channel view Caravan and Camping Parc (3 nachten).
  • Tintagel: The Headland Caravan & Camping Park (1 nacht).
  • Redruth: Tehidy Holliday Parc (6 nachten).
  • Charmouth Camping and Caravanning Club Site (3 nachten).
  • Birdham: Elscotts Parc Campsite (3 nachten).
  • Brighton Caravan and Motorhome Club Site (1 nacht).

De Britse clubcampings zijn ruim van opzet en van alle gemakken voorzien. Niet zelden zijn de sanitaire voorzieningen veroudert. De Historie van de Britse camping gaat tot ver in de 20e eeuw terug en dat geld ook voor de sanitaire voorzieningen. Ik heb het echter nooit vies mee gemaakt, de hygiëne is in orde, zeker bij de clubsites. Verder is er in Engeland sprake van een wildgroei aan “Health and Safety” regels en voorschriften. Dus mag je op sommige campings maar op één manier je auto en je caravan neerzetten en zijn er regels voor voortenten etc. Beetje “over the top” hier en daar.

Charmouth campings and Caravanning club site,
100 m2 per veldje. Mijn lens kon de boel er niet op krijgen..

Zo heb ik op een camping gestaan die officieel vol was maar waar de gemiddelde campingbaas in Frankrijk nog minstens 2x zoveel materiaal kwijt had gekund. Of dat nou mijn voorkeur heeft weet ik niet maar het is wel frustrerend om veel plek op een camping te zien en je moet toch doorrijden.

Lidmaatschap van de Camping and Caravanning club

Ik ben lid geworden van de Camping and Carvanning club site omdat het goede campings zijn voor een prima prijs. Ben je geen lid dan betaal je vaak bijna 2x zo veel of mag je er niet op. In Cornwall zijn er helaas maar 4 clubsites en die waren vol of erg duur. Toch heb ik profijt gehad van mijn lidmaatschap. Er is echter nog een kampeerclub, de Caravan en Motorhome Club. Ben je nou lid van de NKC dan kun je met je lidmaatschap op beide campings en de ACSI bovendien. Dat scheel ook zomaar 12 pond (Brighton)

Of het nuttig is om van allebei lid te worden weet ik niet. Ligt er aan hoe lang je op vakantie gaat. Ik weet wel dat ik volgende keer dat ik naar Engeland ga vaker ga bespreken en meer tijd van tevoren contact opneem. Door het momenteel lage pond (zomer 2019) blijven veel Britten in eigen land. Hou daar dus rekening mee en als je in het hoogseizoen gaat kan ik je aanraden van tevoren te bespreken.

Ga je naar Engeland voor meerdere weken en ben je van plan op diverse campings te gaan staan dan is een lidmaatschap van de NKC aan te raden. Binnen maximaal 6 nachten heb je het lidmaatschap terug verdiend. Je kunt ook lid worden van de NKC als geen camper hebt.

Ik herhaal graag de aanbeveling van de NKC: let er op dat je links gaat rijden als je van de pont komt in Dover.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *