Autoroute Zuid Engeland en Cornwall 5

Etappe 5 van onze Autoroute Cornwall zuid Engeland bracht ons van Lynton naar Tintagel. Tintagel is bekend van het gelijknamige kasteel in combinatie met de legende van Koning Arthur. Het leuke van Tintagel Castle is dat de historie bekend is en het heeft dus niks met Koning Arthur te maken. Maar het is wel een mooie locatie en in de lokale pub heb ik heerlijke Fish&Chips gegeten voor een zacht prijsje.

Autoroute Cornwall Zuid Engeland

Deze 4e Etappe van onze autoroute Cornwall zuid Engeland is een drukke dag want we reizen via 2 bezienswaardigheden naar Tintagel. Eerst gaan we langs het Broomhill Art Hotel en Sculpture Garden, een mooi hotel met een fraaie omliggende tuin waar veel kunstwerken te zien zijn. Het hotel zelf is trouwens ook bijkans een museum. Het is prachtig gelegen in de bossen en de rust is een verademing.

Kaartje van de autoroute Cornwall – Zuid Engeland
Kaartje van de autoroute Cornwall – Zuid Engeland

Vervolgens gaat de reis door richting Clovelly, een tegen de kliffen aanliggend dorpje met bestrating van grote keien waar het strand mee vol ligt. Vervoer van goederen gaat hier per Slede en die  hebben we dan ook gezien. De rest van het dorpje is een toeristische attractie met fraaie huisjes, een pittoresk haventje en mooie straatjes en steegjes. Ook is er een origineel vissershuisje volledig in stijl waar je kunt zien hoe het er hier 100 jaar geleden toeging.

De Camping in Tintagel

In Tintagel vinden we een mooie grote camping, The Headland Caravan Parc Tintagel. Deze camping is gelegen net buiten Tintagel en je kunt gewoon naar het dorp wandelen. Het is dus ook vlakbij Tintagel Castle, het coastal path en de rest van het Dorp, een paar uitstekende pubs inclusief.

FotoShow
Openbaar   7 items in autoroute-zuid-engeland-5-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow – Meer Info
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg

De camping is basic maar van goede kwaliteit. Het sanitair is typisch Brits maar schoon en toereikend. De plekken zijn groot en mooi vlak. Net als zoveel campings in Cornwall is ook deze erg windgevoelig. Als wij er zijn is het slecht weer en het waait en regent. Mijn caravan staat goed op de wind maar de camper van mijn reisgenoot pakt de  volle wind en staat aardig te shaken.

Vanaf de camping is Tintagel, het kasteel en de  omliggende natuur uitstekend te bereiken. Tintagel is klein en toeristisch. Ze moeten het helemaal hebben van de ruïne en het bijbehorende verhaal. Wie daarin gelooft kan zijn hart ophalen hier. Er is ook nog een heel oud postkantoortje waar je uiteraard weer een paar ponden voor moet ophoesten. Lid worden van de Trust en/of Heritage kan je ook hier weer een paar centen schelen.

In de nabije toekomst kunt u hier nog  een paar links aantreffen over het kasteel, Tintagel, het Art Hotel en Clovelly.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *