Autoroute Zuid Engeland en Cornwall 3

De derde etappe van de autoroute Zuid Engeland en cornwall gaat van Graffham naar Bath. Er is rond Bath veel te doen, afgezien van de plaats zelf. Je hebt er Avebury, Stonehenge, Castle Combe (het mooiste dorp van Engeland, zo uit Dickens weggelopen), Stourhead, Shafsbury en veel bezienswaardigheden in de stad Bath zelf. We blijven hier 3 nachten om de gehele omgeving goed te bekijken.

Op naar Bath …

Autoroute zuid Engeland en Cornwall

Etappe Graffham – Bath (174 km, ruim 3 uur rijden met een caravan&camper)

We rijden via de A272, een prachtige weg door de South Downs. We kwamen als snel door Easebourne waar een prachtige kasteelruïne staat (de Cowdray Ruins) en vele mooie oude huizen. Helaas zaten we in erg druk verkeer en met mijn caravan was het lastig om te stoppen, ik zag het allemaal te laat.  Daar hadden we achteraf wel een beetje spijt van, maar goed, er is meer te zien in Ingerlend.

Na de A272 rijden we een stukje A3, A31 en uiteindelijk de A303. Die gaat later over in de A36 die ons naar de camping in Bath leid. Zet je navigatie uit want die stuurt je onderlangs Bath via allerlei kleine weggetjes terwijl de A36 je vrijwel naast de camping afzet.

Autoroute zuid Engeland en Cornwall

Bath Marina & Caravanclub

We hebben de Bath Marina & Caravanclub uitgekozen om een paar nachten te blijven. De reis is voorspoedig en rond 13.00 uur komen we aan in Bath. De camping is duur (30 pond per nacht) maar de moeite waard. Het internet is prima maar het sanitair kan beter. Er staat een portakabin met douches en wasgelegenheid en die douches zijn erg mooi.

FotoShow
Openbaar   15 items in autoroute-zuid-engeland-3-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow – Meer Info
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg
0013.jpg
0014.jpg
0015.jpg

Aan het eind van het terrein staat nog een sanitairhuisje maar dat is gedateerd. Dat is trouwens vaak in zo in Engeland, de boel is veroudert, net als de rest van het land, de wegen voorop.

Maar desondanks zijn we tevreden met ons vlakke plakje beton en de elektra direct bij de plek.  We zetten de boel op en gaan op weg naar Bath met de fiets. Er is een mooie fietsroute langs de River Avon naar het centrum van Bath dat vrijwel volledig autovrij is. Er rijden wel auto’s maar ze staan nergens geparkeerd en het centrum bij het badhuis en de kathedraal is voetgangersgebied. We hebben al snel 2 pint’s achter de kiezen en bezoeken daarna nog even de  kathedraal die erg mooi is. Prachtige constructie, een pareltje voor de liefhebbers van gotische architectuur.

We nemen nog een afzakkertje en fietsen, wederom langs de Avon terug naar de camping. Tijdens het diner en de koffie bespreken we de dag van  morgen. Die gaat ons naar Avebery en Castle Combe brengen.

Activiteiten in en vanuit Bath

Bath is een mooie stad met een indrukwekkende historie en cultureel erfgoed. Je kunt er prachtige museums bezoeken, de Kathedraal, het Romeinse badhuis en fraaie Victoriaanse Architectuur. Een absolute aanrader is het beklimmen van de toren van de Bath Abbey. Het  Romeinse element is een belangrijk deel van de historie van Bath en de gevonden resten zijn fraai zichtbaar gemaakt of in musea zichtbaar gemaakt. Het Roman Bath is natuurlijk het stralende middelpunt van deze historie en ik vond het absoluut indrukwekkend en fraai in beeld gebracht.

Verder kun je mooie wandelingen maken en genieten van de Architectuur. In Bath kun je allerlei Britse bouwstijlen terug vinden en een bezoek aan het museum van Architectuur is aan te raden. Verder is een bezoekje aan “the Circus” en “the Royal Crest” een aanrader als je van architectuur houd.

In de buurt van Bath kun je naar Avebury, Stonehenge, Cheddar Gorge, Stourhead, Castle Combe, Wells Cathedral, Shaftsbury of Salisbury. Verder kun je lekker langs de River Avon fietsen of  ergens in Bath lekker eten of beter nog, een uitgebreide afternoon Tea nemen. Een aanrader is in dat verband Sally Lunn’s Historic Eating house. Neem daar 2 scones met boter en jam en je hoeft de rest van de dag niks meer te eten.

Bath is een mondaine plaats met fraaie winkels, uitstekende horeca en fraaie architectuur. Je kunt er heerlijk struinen, mooie foto’s maken en genieten van een typische Engelse stad. Ik raad iedereen aan deze plaats te bezoeken en te genieten van de geschiedenis en de mondaine uitstraling van deze prachtige stad.

Archeologie

Dit deel van Engeland is rijk aan archeologische sites die duizenden jaren oud zijn maar je vind er ook plenty resten uit het Romeinse verleden van Engeland. In dit verband noem ik graag Avebury en Stonehenge, beiden uit de ijzertijd en vroeger. Maar ook de Kennet Longborrow en diverse andere oude begraafplaatsen kun je gewoon bezoeken en betreden. Je kunt natuurlijk naar de toeristische hoogtepunten gaan maar als je er van houd kun je beter op basis van gespecialiseerde websites je weg zoeken want er is heel erg veel te zien in dit gebied.

Kortom, op naar Bath en omgeving.

Leuke links

Vanaf hier gaat de reis door naar Porlock aan het Kanaal van Bristol. Dan begint de echte ronde van Cornwall. Later komen we op de terugweg nog terug in Zuidwest Engeland met onder meer het National Forest en de South Downs.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *