Autoroute Mull – Sightseeing

Deze autoroute Mull is de perfecte sightseeing Mull. De autoroute mull gaat langs de mooiste plekjes en biedt de mogelijkheid een uitstapje te maken naar Ulva. Voor dat laatste moet wel even voorwerk gedaan worden maar de mogelijkheid is er.

De autoroute mull zoals hier beschreven is rond de 100km lang. De route gaat echter over smalle weggetjes dus doorrijden is er niet bij. Wie doorrijd naar Tobermory en hier en daar een zijweggetje neemt is de hele dag onderweg en rijd meer dan 100km. Het rondje alleen is ongeveer 75 kilometer maar ook dat is zonder het uitstapje naar Tobermory of elders.

Autoroute Mull & Sighseeing

Ik begin maar even met 2 kaartjes.

Kaartje 1: de locatie van de route op Mull
Kaartje 2: de route in beeld.

Autoroute Mull & Sighseeing
Kaartje - Autoroute Mull & Sighseeing

De autoroute Mull gaat langs een aantal bijzonder mooie plekken waaronder Tobermory, Calagary Bay, Ulva en de gehele kust op zich. Die is hier verschrikkelijk mooi en ik kan iedereen aanraden hier wandelingen te zoeken of gewoon op de bonnefooi langs de kust te gaan struinen. Ik was helaas niet lang genoeg op Mull om dit soort dingen te doen maar deze autorit maakte veel goed.

En passant komen we op deze autoroute Mull ook nog langs een bijzonder mooie zij het bijzonder basic camping en dat is de Killiechronan Campsite. Dit is een camping op een locatie waar de outdoor-liefhebber zonder meer gaat kwijlen. Camper, caravan of tent, iedereen kan hier gaan staan, midden in de wildernis. En het zou me niks verbazen als je hier op een ochtend een otter langs ziet zwemmen.

De autoroute Mull begint in mijn geval in Craignure, bij de heerlijke camping aldaar. Ik rij richting Fishnish/Salen/Tobermory over de A849. Die gaat bij Salen over in de A848 die doorgaat tot aan Tobermory. Daar pak je de B8073 om het rondje vol te maken. Dat rondje eindigt weer bij Salen en de A849 richting Craignure.

De avonturiers moeten tijdens de autoroute Mull diverse keren uitstappen en met een goede kaart de mooie plekjes opzoeken. Ik had er helaas geen tijd voor maar als ik ooit terug ga naar Schotland ga ik zeker de “Inner Hebredes” waar Mull toe hoort nogmaals bezoeken. En “The isle of Ulva” is ook zeker een aanrader. Dit is een uitgestorven en wild eiland waar je veel wild kunt zien.

Nu tijd voor een lange fotoserie: Get inspired … !

Bij de Foto’s
  • 4: Wat je al niet met een bootje kunt doen: de VVV Calgary Bay.
  • 5: Calgary Bay.
  • 10 en 11: Richting Tobermory.
  • 12: Links zie je Ulva al liggen.
  • 13: De locatie van de Boathouse en de “ferry” naar Ulva.
  • 14: De locatie van de ferry en boathouse Ulva.
  • 16: The Boat House.
  • 20: Richting Killiechronan.
  • 21: The Killiechronan Campsite langs de B8073.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *