Autoroute Gorges du Tarn

De wegen langs de autoroute Gorges du Tarn zijn van adembenemende schoonheid. Autorijden en fietsen langs deze autoroute is een waar feest. Zeker als je zoals ik in het voorseizoen je vakantie viert. De autoroute Gorges du Tarn is relatief stil, de weg is van uitstekende kwaliteit om te fietsten en je kijkt je ogen uit.

Achter elke bocht ligt een verrassing. Het mooiste deel is wel de passage na Les Vignes, bij het zogenaamde Elastique natural de Bungee. Ik heb het bungeepunt zelf niet gezien, wel dat er onder de rotsen nog woningen zitten. Er is een picknickplaats en in dit gebied word veel aan rotsklimmen gedaan dus je ziet hier veel van die gasten.

Autoroute Gorges du Tarn

Klik op de kaartjes voor een groter formaat

autoroute gorges du tarn
Le Rozier naar Ispagnac, 53 kilometer
millau naar ispagnac
Millau naar Ispagnac, 73 kilometer

De overhangende rotsen zijn magistraal. Het is zo’n plek waar je automatisch bukt terwijl je meters over hebt. Tot er zo’n grote camper langs kwam. Die moest echt wel even uitkijken om niet tegen die overhangende rotsen aan te rijden.

Het zijn dit soort foto’s die er voor zorgen dat ik zo weer terug ga naar de Gorges du Tarn. Wat een schoonheid, en wat heb ik nog veel te zien daar. Dat word extra duidelijk als ik een bepaald punt ga zoeken en daardoor op internet en in Google maps een relatief klein stukje van het gebied uitkam. Dan zie je pas hoeveel er nog te zien is.

Voor de autoroute Gorges du Tarn (alsmede voor de fietstroute) heb je geen beschrijving nodig. Je kunt toch bijna nergens afslaan en als er een afslag is kun je aan de loop van de Gorge du Tarn zelf zien dat je gewoon rechtdoor moet rijden.

Het mooiste is om in Millau te starten met de auto of in La Rozier met de fiets. Millau Ispagnac is ongeveer 73 kilometer. Mooie afstand voor een dagtocht als je ook nog eens wilt stoppen voor koffie, een mooi uitzichtspunt en een lekkere franse lunch in één van de schilderachtige plaatsjes langs de Tarn.

Vanaf Le Rozier tot aan Ispagnac is 53 kilometer. Ik heb het rondje St. Enimie – le Rozier heen en terug gedaan met de fiets. Dat is zo’n 70km op de fiets en dat is uitstekend te doen. Wel glooiend maar voor een geoefende fietser makkelijk te doen. Je zult daar zelden boven de 5% komen, meestal tussen de 2 en de 4%.

Na Ispacnac houd de gorges du Tarn op en is het een rivier door een prachtig landschap. Ik heb een voorbeeldje van Goolge Earth gepikt om te laten zien het het er uitziet. Mooi genoeg maar niet zo mooi als de Gorges. De autoroute Gorges du Tarn word nu een mooie sightseeing France. Je zit op de grens van de Lozere en de Aveyron, Frankrijk op zijn best.

De terugweg

Ik zou de route heen en weer rijden omdat de route Gorges du Tarn er heel anders uitziet als je de andere kant oprijdt. En anders kun je terug rijden via de kleine D wegen. Is altijd mooi en verrassend. Voor de foto’s, zie onderaan vanaf foto 17.

Bij de Foto’s
  • Alle foto’s van Goorges du Tarn.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door