Autoroute Dover Cornwall Dover 9

Op deze 9e etappe van de autoroute Dover Cornwall Dover gingen we op weg naar de laatste camping, Brighton. Het was feitelijk een rustdag want we hoefden maar een kleine 60km te rijden. Onderweg werd er niet meer gestopt, Brighton was het doel, snel naar de camping en dan op naar de beroemde pier.

Autoroute Dover Cornwall Dover

De terugweg was nu definitief. Dit zou de laatste overnachting worden in de UK. Gepast verdriet was ons deel want het was een mooit tocht geweest. Morgen nog een dagje Dover Castle en dan de boot op en naar huis. De route was eenvoudig en duidelijk: via de A27 met een rotgang naar Brighton.

autoroute Dover Cornwall Dover
autoroute Dover Cornwall Dover

De Pier van Brighton

Het werd een korte rit op weg naar onze laatste camping, de Brighton caravan en motorhome clubsite. Dit is de tegenhanger van de Camping en caravanning club. Beide clubs kosten zo’n 50 pond maar op deze camping ben je al meteen 12 pond per nacht goedkoper uit. Ga je dus voor langere tijd naar Engeland dan kan het nuttig zijn van allebei lid te worden. Of al in Nederland lid worden van de NKC, ben je overal voor gedekt.

FotoShow

Openbaar   11 items in autoroute-dover-9-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg


Software Versie: 26-06-2023

De camping was erg mooi en was één van de betere op de autoroute Dover Cornwall Dover. Bovendien kun je lopen naar Brighton hoewel ik een ritje met de bus kan aanraden. Of het treintje dat over het strand rijd en wat je vlakbij de camping brengt. Beste is om de fiets te pakken want er loopt een mooi fietspad langs het strand en Brighton is fietsvriendelijk.

De kwaliteit van deze camping en met name het sanitair is opmerkelijk goed voor Engelse standaard. Er zijn twee nieuwe sanitairgebouwen met voldoende faciliteiten van prima en moderne kwaliteit. Opvallend goed, bijna  net zo goed  maar iets minder extreem mooi als de Charmouth Camping and caravanning clubsite.

Verder zijn het weer enorme plaatsen waar je gemakkelijk met z’n tweeën zou kunnen staan. Maar ja, zo is het niet in het Britse. Health and safety gone mad, ook hier weer. Maar ook wel weer leuk, vrijwel altijd recht of makkelijk recht te zetten. Kortom, scheef over de naad van het terrein, dus makkelijk te corrigeren.

Na het opzetten van het kamp gingen we naar de Pier. In de ochtend regende het maar op de britse buienradar (The Met Office) zagen we dat het droog ging worden. In inderdaad, na de lunch gingen we in het zonnetje op weg naar down town Brighton en de Pier.

Geheel en al tot mijn verbazing was de toegang tot de Pier gratis. Dat was de eerste keer dat we ergens niet hoefden te betalen. Dat is waarschijnlijk omdat de neringdoenden op de pier anders niks verdienen. Wat er is nogal wat te doen op die pier. Te Oubollig om waar te zijn, dat moet gezegd worden, maar ook klassiek vermaak dat nog altijd mensen trekt. Het was er dan ook gezellig druk.

autoroute dover cornwall dover

Ik heb me echt vermaakt tijdens dit middagje Brighton. We zijn ook nog even met het treintje geweest. De hele fotoserie is te zien in het aparte artikel over Brighton dat u binnenkort in dit theater kunt aanschouwen

Vergaat niet na het verlaten van de pont in Calais weer rechts te gaan rijden.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *