Afstand tussen twee plaatsen meten

Hoe kun je de afstand tussen twee plaatsen meten als je gaat fietsen of wandelen? Heel eenvoudig, de afstand tussen twee plaatsen meten doe je in google maps met je linker muisknop. Dat brengt ons meteen naar de volgende vraag: Hoe kun je de afstand tussen twee plaatsen meten (of meer) in google met je linker muisknop? Het antwoord is heb ik hieronder stapsgewijs en met lichtbeelden uitgelegd.

Werkwijze afstand tussen twee plaatsen meten

Neem de plaats vanwaar je wilt vertrekken, bijvoorbeeld Hoorn. We gaan er van uit dat je van Hoorn naar Amsterdam wil fietsen langs de IJsselmeerdijk, een klassieke route. Van Amsterdam naar Hoorn gaan we afstand tussen twee plaatsen meten.

afstand meten kaart fietsen wandelen

Stap 1: ga met je muis op de plek staan vanwaar je wilt vertrekken of aankomen en klik met je rechter muisknop. Het kader verschijnt en onder aan de lijst staat “afstand meten”

afstand tussen twee plaatsen meten 1

Stap 2: Klik op de optie “afstand meten en een zwart cirkeltje staat op de kaart met het kadertje “afstand meten”

afstand tussen twee plaatsen meten 2

Stap 3: Klik op het volgende punt, dit hoeft niet het eindpunt te zijn maar kan wel. Er ontstaat nu een rechte lijn tussen twee rondjes. De afstand tussen twee plaatsen meten is nu feitelijk gedaan. De twee zwarte begin en eindcirkels zijn de locaties waartussen de afstand tussen twee plaatsen meten plaatsvind. De afstand staat in het kadertje.

fstand tussen twee plaatsen meten 3

Stap 4: Ga nu op een willekeurige plek op de lijn staan en klik met je linker muisknop en hou deze ingedrukt. Er ontstaat nu weer een ronde stip die je naar de weg of pad kunt slepen waar je langs wilt reizen. Dit kun je eindeloos doen. Je kunt dus de hele route nauwkeurig of ruwweg volgen.

Corrigeren: Heb je een verkeerde stip gezet ga er dan op staan en klik met je muis op die stip. Hij verdwijn nu. In het kader loopt de afstand in kilometers en mijlen mee.

Aanpassen: Een stip kun je altijd verslepen. Dit kan alle kanten op. Je kunt de lijn op die manier ook langer en korter maken. Je hoeft niet steeds nieuwe stippen te zetten.

afstand tussen twee plaatsen meten 4

Het eindresultaat van het afstand tussen twee plaatsen meten ziet er zo uit. De lijn kun je makkelijk verfijnen. Dat kan zomaar een kilometertje of drie schelen op een afstand als deze.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *