2021 – Natuurijs in Flevoland – Schaatsen in Lelystad

Mooi natuurijs in Flevoland in 2021. Vandaag ben ik op de Zuigerplas geweest en heb volop berichten van de Oostvaardersplassen gehoord. Morgen ga in naar Noord Holland om daar met oude maatjes een mooie schaatsdag te beleven.

Het natuurijs in Flevoland begon voor mij op de zuigerplas in het belevingsbos van Lelystad. Het ijs is redelijk hoewel er heel wat sneeuw op ligt. Goed opletten dus. Maar je kunt er een mooi rondje rijden en ik heb er lekker dik een uur weer geschaatst.

En dat was weer een paar jaar geleden. 3 jaar om precies te zijn. Toen een kort weekendje schaatsen waarbij ik het rondje USA heb gedaan. Ursem, Schermerhorn en Avenhorn. Prachtig ijs toen maar je kon niet geheel en al rondrijden. Kijken of we daar morgen (zondag 14 februari) ook kunnen rijden

Er waren op de zuigerplas wel een paar slechte plekken. Luchtbellen, breuken waar water doorheen sijpelt en een paar kleine wakken Maar volgens mij wel veilig tenzij je de problemen op gaat zoeken. Een goeie opstapplek vlakbij de plas en niet al te druk .

Hieronder no een paar foto’s van de ijspret.

Natuurijs in flevoland
Zuigplas, fraai natuurijs in Flevoland
natuurijs in Flevoland
Zuigerplas Lelystad
natuurijs in Flevoland
Opstappen vlakbij de parkeerplaats

Ook kreeg ik informatie over het ijs op de Oostvaardersplassen. Dat was ook goed maar vooral aan de kant van de dijk. Er was ook veel hobbelig ijs wat door de wind ribbelig was bevroren. Maar je kan er ook mooi schaatsen.

verder kun je door heel lelystad goed schaatsen op de vaarten en sloten zolang er maar geen sneeuw op ligt. In mijn wijk, landerijen, kun je op meerdere plekken schaatsen. Zo heb ik vandaag onder andere bij mij voor de deur geschaatst. En dat is bijna 40 jaar geleden.

schaatsen in flevoland
Voor de deur schaatsen

Leuk even met de buren voor de deur schaatsen. Lekker ijs maar wel een kort stukje. Hopelijk gaat er een dappere dodo kijken of onder het bruggetje doorkan waar ik nu voor sta. Ik probeer het even niet met mijn 100 kilo+.

Morgen dus Noord Holland in met een groepje liefhebbers. Daar heb ik echt zin in. Hopelijk vinden een paar stukken mooi ijs.

De poldervaarten in Noord Holland zijn na nog een nacht strenge vorst hopelijk mooi dicht gevroren. En anders rij ik terug naar Lelystad en ga ik hier binnen de stadsgrenzen nog even een stukje krassen.

Of lekker voor de deur met met de buren en de kids. Net als vroeger.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *